Netwerkmodules

Met de iLOQ Network Module kunnen cilinders en sleutels op afstand worden geprogrammeerd via internet. Door gebruik te maken van de iLOQ Network Module, hoeft u niet naar de cilinder te reizen die is gekoppeld aan een netwerkmodule om de cilinder te programmeren.

In de afbeelding hieronder wordt het werkingsprincipe van de iLOQ Network Module weergegeven.

Figuur: iLOQ Network Module

iLOQ Network Module

Er zijn vier typen netwerkmodules:

• Net bridgeNet bridge is verbonden met een aantal deurmodules. Het verzoekt de server om taken die gerelateerd zijn aan de deurmodules, en de cilinders die zijn verbonden met de modules. De cilinders verkrijgen de tijd via Net bridge.

Net bridge maakt deel uit van de iLOQ S10 Online productreeks.

• Net boxNet box is verbonden met een aantal cilinders, en verzoekt de server om taken die gerelateerd zijn aan die cilinders. De cilinders verkrijgen de tijd via Net box.

Net Box pollt de server met intervallen van een uur, en controleert of er wijzigingen zijn aangebracht aan de instellingen en of er cilinderprogrammeertaken in de wachtrij staan. Indien noodzakelijk kunt u het programmeren onmiddellijk uitvoeren door een van de sleutels van het vergrendelingssysteem in de hotspot voor sleutelprogrammering te plaatsen. In dit geval pollt de netwerkmodule de server onmiddellijk.

Het is ook mogelijk om Net Box zodanig te configureren dat wijzigingen onmiddellijk van de server naar de netwerkmodule worden verzonden. Dit vereist bepaalde maatregelen op het netwerk van de klant (zoals een firewallprotocol).

Via Net box kunt u op afstand het volgende doen:

• De toegangsrechten van een cilinder wijzigen.
    • De audit-trail van een cilinder ophalen.
    • Een verloren sleutel op de blacklist zetten.
    • Twee relais-outputs controleren. U kunt gebruikmaken van de relais-outputs voor het bedienen van relais voor verschillende doeleinden. U kunt bijvoorbeeld schema's aanmaken voor de via een relais verbonden motorcilinders. Op deze manier kunt u overdag op weekdagen toegang tot gebouwen toestaan zonder sleutel, en de deuren 's nachts en in de weekenden afgesloten houden.
  • Het is echter niet mogelijki om cilinders incidenteel te resetten, of om de initiële programmering van cilinders uit te voeren via Net box.

Als er een hotspot voor sleutelprogrammering verbonden is met Net box, kunt u ook het volgende doen:

• De toegangsrechten van een sleutel wijzigen.
    • De tijdsbegrenzingen van een sleutel wijzigen.
    • Een bestaande sleutel converteren naar een vervangingssleutel.
  • SleutelplannerSleutelplanner is een robot waarmee u de volgende taken automatisch kunt uitvoeren:

• Einddatums van sleutels wijzigen binnen een gedefinieerd tijdsinterval.
    • Het versienummer van een toegangsrecht verhogen binnen een gedefinieerd tijdsinterval.
  • Als er een hotspot voor sleutelprogrammering verbonden is met de Sleutelplanner, kunt u ook het volgende doen:

• De toegangsrechten van een sleutel wijzigen.
    • De tijdsbegrenzingen van een sleutel wijzigen.
    • Een bestaande sleutel converteren naar een vervangingssleutel.
  • Station op afstandStation op afstand is een handige manier om iLOQ S10 Locking System centraal te beheren, maar de offline cilinderprogrammeertaken te distribueren in het veld.

In de praktijk is Station op afstand een vergrendelde box die het volgende bevat:

• Geïnitialiseerde sleutels die op afstand in gebruik genomen kunnen worden.
    • De Programmer voor het programmeren van de offline cilinders en, uiteraard, sleutels, op afstand.