Een elektrische cilinder besturen via een combinatie van een sleutel en een PIN-code

In deze sectie wordt beschreven hoe u een elektrische cilinder, magneetcilinder of elektrische ‘strike plate’, etc. verbindt, die wordt bestuurd door een combinatie van een sleutel en een PIN-code. In deze verbinding maakt u gebruik van een Sleutellezer en een toetsenbord (RFID-lezer uitgerust met een toetsenbord).

In dit scenario programmeert u de deurmodule als een sleutelschakelaar met zijn eigen toegangsrechten. Hiervoor moet u bij de eerste programmering de voedingseenheid en een sleutellezer verbinden met de deurmodule.

Ga als volgt verder.

1. Zorg dat de Net Bridge-schakelaar  in de STANDBY-stand staat.
  2. Voeg de deurmodule toe aan de cilinderlijst als een sleutelschakelaar, en formatteer en programmeer de deurmodule.

Selecteer het type cilinder als N102.

Selecteer het type cilinder als Via netwerk verbonden.

3. Verbind de deurmodule met een geprepareerde Net Bridge, of vervolg de bus vanuit het laatste verbonden busapparaat op de hoofdbus, volgens het verbindingsschema in iLOQ S10 Online Systeem - Planningrichtlijnen.
    Opmerking:

Als u de bus vervolgt vanuit een ander busapparaat, dient u de beëindiging uit te schakelen (TERMINATION = OFF) vanuit het apparaat vanwaaruit u de bus vervolgt.

4. Verbind de sleutellezer met de READER RS-485-bus van de deurmodule, volgens het verbindingsschema.

Zorg dat de BEËINDIGING dip switch (TERMINATION) op de sleutellezer UIT staat.

5. Verbind de RFID-lezer (met een toetsenbord) met de RS-485 OUT-connector van de sleutellezer, volgens het verbindingsschema.
  6. Verbind een elektrische-cilindercontrole met de relais- output K1, volgens de instructies van de fabrikant van de elektrische cilinder.
    Opmerking:

Gebruik niet de busvoeding (DC+, DC-) voor het voeden van de elektrische cilinder.

7. Stel de bedieningsmodus 3 als volgt in via de OPTIES dip switches:
    S1AAN
    S2AAN
    S3UIT
    S4UIT
    S5UIT
  8. Zet de TERMINATION (TERM) dip switch in de AAN-stand, als dit busapparaat het laatste apparaat op deze bustak zal zijn. Als dit busapparaat niet het laatste apparaat op deze bustak zal zijn, zet u de TERMINATION (TERM) dip switch in de UIT-stand.
  9. Wanneer u ook de overige busapparaten hebt verbonden, voltooit u de Net Bridge-configuratie eenmaal (raadpleeg De busapparaatconfiguratie voltooien op Net Bridge) en gaat u verder met deze procedure.
  10. In iLOQ S10 Manager software, controleert u dat de oranje achtergrondkleur voor de cilinder is verdwenen uit de cilinderroosterweergave. Vernieuw de roosterweergave door op F5 te drukken.
  11. Voeg de kalender voor de sleutel PIN-code in, tenzij u al een beschikt over een geschikte kalender voor de sleutel PIN-code voor de cilinder. Zie Een kalender voor de sleutel PIN-code toevoegen.
  12. Koppel de kalender voor de sleutel PIN-code aan de cilinder. Zie Een kalender voor de sleutel PIN-code aan cilinders koppelen..