Blokliste

Dette afsnit indeholder en introduktion til bloklisten.

Bloklisten er en liste over nøgler, som af den ene eller den anden grund nægtes adgang til cylindrene. Cylinderen tillader ikke nøgler på bloklisten at åbne den.

Blokliste-versionsnummeret øges med én, hver gang der udføres en ændring.

Bloklisten er zone-specifik, hvis zoner er aktiveret. Der kan tilføjes 500 blokerede nøgler til hver cylinder på zonen på zone-specifikke bloklister. Hvis en mistet nøgle har adgangsrettigheder til flere zoner, genererer systemet automatisk blokliste-opdateringer for alle de zoner, hvortil nøglen har adgangsrettigheder. Bloklisterne for cylindre opdateres efter nøgler, som har cylinderens zone defineret som hovedzone.

Se figuren herunder:

Tabel 1. Zonespecifikke bloklister

Systemhovednøgle

• Hovedzone: A
  • Andre zoner: B, C
  • Adgangsrettigheder: Ejendom A, B og C
  • Kan indebære en blokliste for Zone A-cylindre
  • Bloklister til zone B og C skal opdateres med zonespecifikke nøgler

Hovednøgle til Ejendom A

• Hovedzone: A
  • Andre zoner: ingen
  • Adgangsrettigheder: Ejendom A
  • Kan kun have en blokliste for Zone A-cylindre
  • Kan tilføje en mistet systemhovednøgle til Zone A-blokliste

Hovednøgle til Ejendom B

• Hovedzone: B
  • Andre zoner: ingen
  • Adgangsrettigheder: Ejendom B
  • Kan kun indebære en bloklistefor Zone B-cylindre
  • Kan tilføje en mistet systemhovednøgle til Zone B-bloklisten

Hovednøgle til Ejendom C

• Hovedzone: C
  • Andre zoner: ingen
  • Adgangsrettigheder: Ejendom C
  • Kan kun indebære en blokliste for Zone C-cylindre
  • Kan tilføje en mistet systemhovednøgle til Zone C-bloklisten

Zone A

Ejendom A

Zone B

Ejendom B

Zone C

Ejendom C

Hvis zoner er deaktiveret, gælder bloklisten for hele systemet, 500 nøgler for hver cylinder. Alle nøgler opdaterer den seneste blokliste til cylindre.

Bloklistning er en operation, som sjældent er påkrævet, da online-funktionen gør det muligt at administrere nøgler eksternt og trådløst. Med bloklistning kan du imidlertid sikre, at en nøgle, som er i offline-tilstand (dvs. som ikke kan modtage opdateringer fra serveren) og som ikke har offline-udløbstid defineret, ikke kan få adgang til en cylinder.

Nøglerne får bloklisten på følgende måde:

• Telefonnøgler

• Trådløst via mobilnetværket.

• Fra cylinderen.

Hvis en nøgle, der anvendes i cylinderen, har en ældre version af bloklisten end cylinderen, opdaterer cylinderen bloklisten på nøglen. Nu kan nøglen tage den nyere blokliste med til den næste cylinder.

• Nøgle-fobs

• Over programmeringstokenen.

• Fra cylinderen.

Hvis en nøgle, der anvendes i cylinderen, har en ældre version af bloklisten end cylinderen, opdaterer cylinderen bloklisten på nøglen. Nu kan nøglen tage den nyere blokliste med til den næste cylinder.

• Gennem FobApp’en.

• S5-nøgler

• Over programmeringstokenen.

• Fra cylinderen.

Hvis en nøgle, der anvendes i cylinderen, har en ældre version af bloklisten end cylinderen, opdaterer cylinderen bloklisten på nøglen. Nu kan nøglen tage den nyere blokliste med til den næste cylinder.

Du kan uploade bloklisteinformationen til cylindrene via nøgler og programmeringstokenen. Netværkstilsluttede cylindre og dør-moduler modtager automatisk bloklisteinformationen, nøgler kan indsamle den nyeste blokliste fra iLOQ RFID-læserne, og nøglerne derpå tage den nyeste blokliste til offline-cylindre.

Kolonnen Opdateret blokliste på cylinderlisten angiver, om cylinderen har den nyeste version af bloklisten eller ej.

• Hvis der er et flueben i afkrydsningsfeltet, har cylinderen allerede den nyeste version af bloklisten og der kræves ingen handlinger.
  • Hvis feltet er tomt, skal bloklisten opdateres for cylinderen. Det kan gøres ved at anvende den nøgle, der har den nyeste version af bloklisten, på cylinderen.

Antallet af nøgler på bloklisten er begrænset. Det er ikke altid nødvendigt at tilføje telefonnøgler til bloklisten, eftersom du blot kan tømme online-telefonnøgler trådløst. Desuden kan du også indstille en offline-udløbstid for telefonnøgler. Når offline-udløbstiden er gået, ugyldiggøres nøglen. Denne funktion sikrer, at der ikke er nøgler med forældede brugeroplysninger i omløb.